op maat gemaakt

FLEXIBILITEIT

Resultaatgericht

24/7 Bereikbaar

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie, ook wel Search Engine Optimization (SEO), wordt gebruikt om jouw website hoger te laten scoren binnen de organische zoekresultaten van alle zoekmachines. Dit zijn de niet betaalde advertenties binnen de zoekmachines. Doordat jij je website optimaliseert zorg je ervoor dat je beter vindbaar zal zijn binnen de zoekmachines. Hierdoor zul je op de voor jouw belangrijke zoektermen hoger scoren, waardoor jij je potentiële doelgroep beter naar jouw website kan leiden. 

Belang van zoekmachine optimalisatie

Een zoekmachine werkt met een algoritme dat jouw website beoordeelt op meer dan honderd factoren. Op basis van deze factoren zal men jouw website rangschikken binnen de zoekmachine. Scoor jij hoog, dan zul je bovenaan in de zoekmachine staan. Dit geldt idem voor laag scoren, wie laag scoort zal onderaan in de zoekmachine staan. Indien jij hoog staat binnen de zoekmachine, zul jij automatisch meer bezoekers trekken dan concurrenten die lager staan dan jou. Het is voor jou dus zeer relevant om hoger dan de concurrentie te staan. Indien bezoekers op een website komen die voor hen relevant is, zullen ze eerder geneigd zijn om op deze pagina een conversie (een actie die de bezoeker uitvoert op jouw pagina) te maken. Daarom is het natuurlijk ook belangrijk dat de pagina aansluit op de behoefte van de bezoeker. Waarom zoekmachine optimalisatie?

Waarom is het belangrijk om op een hoge plaats te staan in de zoekmachines? Zelf ben je misschien al wel bekend met het feit dat je vaak op een website klikt die hoog op de pagina staat en dat je wellicht nooit op de tweede pagina van een zoekmachine komt. Hieronder hebben wij dan ook een aantal cijfers van die aangeven hoe belangrijk het is om op een hoge plek te staan in de organische zoekresultaten!

90%

Wist je dat maar liefst 90% van de zoekers alleen op de eerste pagina van Google kijkt?

98% maakt gebruikt van een zoekmachine.

98%

77% vindt nieuwe websites via zoekmachines.

77%

75% klikt op één van de eerste 5 organische zoekresultaten.

75%


Google mijn bedrijf

Voor lokale zoekmachine optimalisatie is het belangrijk om “Google mijn bedrijf” in te stellen. Op deze manier ben je goed vindbaar in jouw woonplaats en regio. Indien iemand in je woonplaats jouw dienst opzoekt, zal “Google mijn bedrijf” ervoor zorgen dat ze jou vinden. De kans is namelijk zeer groot dat zij op dat moment een lokale ondernemer zoeken. Hoe ziet “Google mijn bedrijf” eruit? Op de afbeelding staat een voorbeeld weergegeven.

Zoekmachine optimalisatie door WebMar

WebMar kijkt per website wat de beste aanpak is voor de zoekmachine optimalisatie. Na een afspraak waarin wij samen bekijken wat relevant voor jouw bedrijf is gaan wij aan de slag om een strategie te bedenken. Bij goedkeuring van de strategie zullen we jouw website maandelijks optimaliseren voor het beste resultaat! Natuurlijk zullen wij alles meetbaar maken en krijg je maandelijks een update met resultaten. 

Geïnteresseerd? Maak een vrijblijvende afspraak